Jagiellońskie Centrum Innowacji oferuje badania analizy surowców dla sektora spożywczego oraz suplementów diety.
Badania surowców
Badania surowców pozwalają na:
- kontrolę dostawców
- wykrycie zafałszowań
- wykrycie zanieczyszczeń, które mogą się pojawić na etapie produkcji, transportu lub przechowywania surowców
- ocenę przydatności materiału
Oferujemy:
- Analizę ilościowo-jakościową próbek surowców z wykorzystaniem chromatograficznych metod analitycznych (chromatografia cieczowa, gazowa oraz w fazie nadkrytycznej (CO2)
- Analizę strukturalną związków chemicznych wraz z podaniem ich charakterystyki spektralnej z wykorzystaniem spektroskopii NMR, spektrometrii mas (HRMS) oraz spektroskopii w podczerwieni (IR)
- Analizę wielkości cząstek z zakresem pomiaru wielkości cząstek od 0,3 nm do 3500 µm zdyspergowanych zarówno w cieczy, jak i w gazie
- Badanie lepkości wykonywane metodą farmakopealną typu stożek – płytka
- Weryfikację czystości mikrobiologicznej pod kątem bakterii, pleśni i grzybów