Badania surowców

Jagiellońskie Centrum Innowacji oferuje badania analizy surowców dla sektora spożywczego oraz suplementów diety.

Badania surowców pozwalają na:

  • kontrolę dostawców
  • wykrycie zafałszowań
  • wykrycie zanieczyszczeń, które mogą się pojawić na etapie produkcji, transportu lub przechowywania surowców
  • ocenę przydatności materiału

 

 

Oferujemy:

  • Analizę ilościowo-jakościową próbek surowców z wykorzystaniem chromatograficznych metod analitycznych  (chromatografia cieczowa, gazowa oraz w fazie nadkrytycznej (CO2)
  • Analizę strukturalną związków chemicznych wraz z podaniem ich charakterystyki spektralnej z wykorzystaniem spektroskopii NMR, spektrometrii mas (HRMS) oraz spektroskopii w podczerwieni (IR)
  • Analizę wielkości cząstek z zakresem pomiaru  wielkości cząstek od 0,3 nm do  3500 µm zdyspergowanych zarówno w cieczy, jak i w gazie
  • Badanie lepkości wykonywane metodą farmakopealną typu stożek – płytka
  • Weryfikację czystości mikrobiologicznej pod kątem bakterii, pleśni i grzybów

Manager ds. rozwoju  

Dr Agata Mleczkowska 

 

Dr nauk chemicznych. Studia doktoranckie ukończyła w Instytucie Katalizy i Fizykochemii Powierzchni Polskiej Akadami Nauk, gdzie zajmowała się badaniami związanymi z dziedzictwem kultury. Z Jagiellońskim Centrum Innowacji związana jest od 2018 r., gdzie odpowiada m.in. za kontakt z jednostkami akademickimi, laboratoriami oraz firmami z sektora spożywczego, suplementów diety i surowców.

 

Kontakt w sprawie oferty: 

T: +48 512 785 197
T: +48 12 297 46 12
E: agata.mleczkowska@jci.pl

Ta strona używa plików cookie. Kontynuując przeglądanie witryny, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.