Laboratorium Mikrobiologiczne - Jagiellońskie Centrum Innowacji

Laboratorium Mikrobiologiczne

Diagnostyka w Laboratorium Mikrobiologicznym Jagiellońskiego Centrum Innowacji prowadzona jest metodą klasyczną (posiew na podłoże, hodowla) oraz innowacyjną metodą diagnostyczną z wykorzystaniem spektrometrii mas typu MALDI TOF.

 

Laboratorium Mikrobiologiczne Jagiellońskiego Centrum Innowacji wykonuje analizy mikrobiologiczne materiałów:

  • biologicznych (w tym żywności i suplementów diety)
  • farmaceutycznych
  • kosmetycznych
  • wyrobów medycznych
  • klinicznych
  • weterynaryjnych
  • środowiskowych
  • badania innowacyjne
  • agrochemicznych (badania jakościowe i ilościowe biologicznych środków ochrony roślin i biostymulatorów)

 

 

Zespół

Kierownik Laboratorium Mikrobiologii

Marta Tokarska-Jaszak

 

Absolwentka technologii żywności i żywienia człowieka oraz ochrony środowiska Uniwersytetu Rzeszowskiego. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in w laboratoriach akredytowanych takich jak: J.S Hamilton Polska oraz TÜV Rheinland Group. W laboratoriach była odpowiedzialna za badania mi.in żywności i kosmetyków zgodnie z obowiązującymi normami. Z JCI związana jest od roku 2020, gdzie pełni rolę kierownika w pracowni mikrobiologicznej. Jest odpowiedzialna za wykonywanie i projektowanie badań.

 

 

 

Kontakt w sprawie oferty: 

Agnieszka Serwinowska

K: +48 797 611 171
E: agnieszka.serwinowska@jci.pl

Zaufali nam:

Ta strona używa plików cookie. Kontynuując przeglądanie witryny, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.