Laboratorium Mikrobiologiczne
Diagnostyka w Laboratorium Mikrobiologicznym Jagiellońskiego Centrum Innowacji prowadzona jest metodą klasyczną (posiew na podłoże, hodowla) oraz innowacyjną metodą diagnostyczną z wykorzystaniem spektrometrii mas typu MALDI TOF.
Laboratorium Mikrobiologiczne Jagiellońskiego Centrum Innowacji wykonuje analizy mikrobiologiczne materiałów:
- biologicznych (w tym żywności i suplementów diety)
- farmaceutycznych
- kosmetycznych
- wyrobów medycznych
- klinicznych
- weterynaryjnych
- środowiskowych
- badania innowacyjne
- agrochemicznych (badania jakościowe i ilościowe biologicznych środków ochrony roślin i biostymulatorów)
Zespół
Kierownik Laboratorium Mikrobiologii
Marta Tokarska-Jaszak
Absolwentka technologii żywności i żywienia człowieka oraz ochrony środowiska Uniwersytetu Rzeszowskiego. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in w laboratoriach akredytowanych takich jak: J.S Hamilton Polska oraz TÜV Rheinland Group. W laboratoriach była odpowiedzialna za badania mi.in żywności i kosmetyków zgodnie z obowiązującymi normami. Z JCI związana jest od roku 2020, gdzie pełni rolę kierownika w pracowni mikrobiologicznej. Jest odpowiedzialna za wykonywanie i projektowanie badań.
Kontakt w sprawie oferty:
Agnieszka Serwinowska